Verzekering

Hoe voorzichtig je ook bent, een ongelukje kan altijd gebeuren. In de Chiro is dat niet anders. Gelukkig is er de Chiro-verzekering!

Als er zich iets voordoet, kunt u op deze pagina snel terugvinden wat er moet gebeuren om te zorgen dat de Chiro-verzekering ingeschakeld kan worden. Sowieso is het aangeraden om zeker ook contact op te nemen met iemand van de leiding!

1.             Ongevallen (bv. verzwikte enkel)

de doktersrekening wordt door de ouders zelf betaald, zorg dat je een bewijs van de ziekteverzekering ontvangt.

Vul het document Ongevalsverklaring af en laat de rechtse kolom invullen door de dokter van de linkse kolom vul je zelf de volgende gegevens in (enkel deze): ‘Voornaam vader’, ‘Volledig Adres’ en ‘Financiële rekening’ voorzie de linkse zijde ook van een zelfklever (van de mutualiteit) bezorg het ongevalsverklaring en het betalingsbewijs binnen de 8 dagen bij iemand van de leiding wij regelen de rest, de verzekering stort de onkosten zo snel mogelijk terug

Klik hier voor het Medisch attest

2.            Schade (bv. gebroken ruit)

De schade wordt betaald door de familiale verzekering van het lid indien je niet over een familiale verzekering beschikt, springt de Chiro-verzekering bij bij schade door een ongelukje (bv. bal tegen bril en glas breekt) kan geen beroep worden gedaan op de verzekering; tenzij er door een dokter formeel fysiek letsel wordt geattesteerd (bv. blauwe plek nabij oog), dan is er wel nog mogelijkheid tot geld terugkrijgen.