GEEN bezoekdag dit jaar

 

Beste ouders,

Vanaf dit jaar, 2019 gaan we gedurende het bivak geen bezoekdag meer organiseren.

De bezoekdag is en was voor ons een belangrijke bron van inkomsten. Daarvoor echter moeten zeer veel inspanningen worden geleverd. Inspanningen die de kinderen, de leiding, de kookouders, kortom het bivak zwaar belasten.

Voor de kinderen is het een dag dat ze het noorden wat kwijt zijn. Die dag ziet er immers heel anders uit dan een andere, normale, bivakdag (als die er al zijn natuurlijk J). De leiding, de keti’s, de aspi’s  en de kookouders zijn immers druk in de weer om alles klaar te maken voor het uiteindelijke bezoek. Hierdoor worden op die dag weinig activiteiten georganiseerd en lopen de kinderen er dus vaak wat verloren bij. Na de bezoekdag krijg je dan natuurlijk ook de traantjes die bij sommigen begrijpelijk vloeien en moet er getroost worden. Er moet ook nog opgeruimd worden, waardoor er ook op dat moment minder aandacht naar de kinderen kan gaan.

Om al deze redenen nemen we deze beslissing.

Voor de kleinsten die met de auto naar de bivakplaats worden gebracht (Speelclub, Rakwi’s en later ook de pipo’s) voorzien we nog een moment die avond zodat je nog kan zien hoe jullie spruit geïnstalleerd is en je toch de sfeer kan opsnuiven van het, dan startende, bivak. Voor de Tito’s, Keti’s en Aspi’s is er geen bezoekmoment meer voorzien.

Hoe gaan we de inkomsten goedmaken? Wel we hebben een team opgericht dat alternatieven bekijkt en er zijn best al leuke ideeën uit de bus gekomen, je mag dus nog wat activiteit verwachten de volgende maanden.

Weet dat er vele groepen, sommigen al zeer lang, geen bezoekdag organiseren om dezelfde redenen.

We hopen dat jullie begrip kunnen opbrengen voor deze beslissing en wees er maar zeker van dat het opnieuw een spetterend bivak wordt! Met een extra dag plezier!

Zit je nog met vragen over bivak ?
Deze kan je doorsturen naar chirokleinvorst@hotmail.com

De Leiding, VB’s en kookouders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s